keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Golden Ringin Nome-viikonloppu, Sastamala 30.4.-1.5. 2011

Vaikkei vielä edellisestäkään koulutusviikonlopusta ole toivuttu, Nokialainen kukko kiekuu ohjaajan hereille aikaisin lauantai aamuna tai vaihtoehtoisesti myöhään yöllä, riippuen miltä kantilta asiaa tarkastelee. Kello kolmelta ollaan jo tukevasti tien päällä, suuntana Satakunta -tarkemmin Sastamalan Häijää. Neljä tuntia ja kuusi jäniskevennystä myöhemmin istun väsymyksestä mykkänä aamupalapöydässä ja vastapäätä istuu syypää tähän hulluuteen - Kurt Becksteiner. 

Golden Ring tarjoili Suomen kultsuväelle hienon tilaisuuden päästä seuraamaan Itävallan Ihmeen viikonlopun mittaista Nome-koulutusta melkomoisen vaihtelevassa Vappusäässä. Puoli vuotta sitten koulutuksellaan Weljeksiä ilostuttanut Kurt koulutti molempina päivinä kahta eri ryhmää, ja väsymätön koulutuskone seurasi mielellään myös ylimääräisiä koiria treenien jälkeenkin ja siltikin jaksoi keskustella koirista aina yön pikkutunneille asti. Perusasioissa ei tullut paljon uutta, sillä viime lokakuussa imin itseeni sienen lailla Kurtin opit. Sen sijaan kaikki yksittäiset harjoitukset oli huippuja, turhaan ei Gunilla kehunut Kurtin kykyä suunnitella treenejä.

Tässä muutama tärppi viikonlopun koulutuksesta (kertauksen vuoksi myös samat kohdat kuin viime koulutuksesta):

- Mieti tarkkaan mihin pyrit jokaisella harjoituksella, ja ole varautunut mutkiin matkassa. Ole siis aina askel edellä. On oltava suunnitelma.. ja suunnitelma B.
- Yhteistyö alkaa perusasioista. Seuraaminen ei pelkkää seuraamista, vaan koiran on oltava kontaktissa ohjaajaan. Heelwork kuntoon!
- Ohjauksen suulliset käskyt ja käsimerkit opetettava erikseen hyvin niin, että ne tukevat toinen toistaan.
- Myös pillitykset oltava selvät koirille, ei vartaloapuja - ei toimi pitkällä matkalla.
- Lähetykset tarkat ja rauhassa. Koiran vartalolinja suoraksi ja pidä lähetysasento lähettämisen jälkeen kunnes koira on jo edennyt vähän matkaa. "Set up" on suuri osa ohjauksesta.
- Pillillä pysäytys on apu koiralle, se on pidettävä positiivisena. Jos koira etenee epätoivottuun suuntaan, käytetään suullista kieltämistä eikä koiraa pysäytetä ensin.
- Liiallinen target treenaaminen saa koiran "arvailemaan".
- Ei saa pelätä epäonnistumista, sillä epäonnistumiset antaa mahdollisuuden korjaamiseen, jolloin koira oppii. 
- Älä ole laiska, vaan JUOKSE! Jos koira jättää kuuntelematta pilliä, tai muuten sivuuttaa käskyn, korjataan koira takaisin siihen kohtaan missä meni vikaan.


Viikonloppu oli innostava ja seura mitäs muutakaan kuin mukavaa ja koulutusmaastot kadehdittavan vaihtelevat. Suuret kiitokset GR:n porukalle ja etenkin Tiina Rajalalle hyvin hoidetusta viikonlopusta. Virallinen iltaohjelma ja sen jälkeinen "sokko-ohjaus" oli hauska lisä päivän ohjelmaan. Innolla odotan ensi vuotta, jospa silloin meillä olisi jo ne taipparit suoritettuna ja päästäisiin mukaan koulutukseen ;)


Kuvat: Tuula Tohka

2 kommenttia:

  1. ... lisäksi opittiin doginglishkaa...
    ... "ärrymmyrrymmwhataarjuuduuuingg!!!"

    VastaaPoista